Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

edellinen 

(avaa PDF) 

 

5. Valtamedia on osa ongelmaa

Jos joku kuvittelee, että kaikkein parhaat ja rohkeimmat yhteiskunnalliset ajatukset pääsevät esille maamme ”puolueettomassa” valtamediassa (tai puolueiden medioissa) meidän Nukkuvien pitää tuottaa pettymys – nimenomaan parhaat ajatukset eivät ole siellä välttämättä rivilläkään! Nykysysteemiä tehokkaasti haastavia ja jopa kyseenalaistavia ajatuksia valtaapitävät ja heidän mediansa eniten pelkäävät omassa valtaholismissaan.

”Ensin he eivät ole sinua huomaavinaan. Sitten he nauravat sinulle. Sitten he taistelevat sinua vastaan. Sitten sinä voitat.” (Mahatma Gandhi)

Suomessa ei kokemuksemme mukaan ole ruohonjuuritason tutkivaa yhteiskunnallista journalismia, joka pyrkisi nostamaan systeemin ulkopuolelta uudella tavalla tulevia uusia kykyjä esille. Se on uskomatonta, sillä sen kuuluisi olla oikeasti riippumattoman journalismin yksi keskeisimmistä tehtävistä!

Suomipolitiikan pahoista pojista ja tytöistä, jotka Arkadianmäellä puoluesuomen säännöillä touhuavat kyllä kirjoitellaan väliin ikävämminkin. Entä kirjoitetaanko sellaisista, joilla olisi jotain aivan uutta ja hyvää sanottavaa suomalaisille systeemin ulkopuolelta, mutta samalla nykyisen pelin sääntöjä (ml. valtamedia) kyseenalaistavaa sanottavaa? Kerrotaanko mediassa kaikki asiat, jotka yhteiskunnallisessa mielessä pitäisi toimivassa demokratiassa kertoa – ei todellakaan kerrota!

Siksi ei kerrota, että valtamedia nimensä mukaisesti kokee tehtäväkseen ylläpitää nykyisten valtapuolueiden valtaa. Se tapahtuu siten ikään kuin ”puolueettomasti”, että itsensä puolueettomaksi julistanut suomalainen mediatoimitus nostaa suunnilleen siinä suhteessa eri eduskuntapuolueita esiin kuin on niiden kannatus – ehkä hallitus vs. oppositioasetelman hieman vaikuttaessa myös. Ihmisille luodaan illuusio tasapuolisuudesta, jota tavallinen suomalainen ei kykene kyseenalaistamaan.

Myöskin uudet ”vara-kokoomukset, vara-persut, ja vara-vasemmisto” -puolueet pääsevät toisinaan esille, sillä ne eivät tuo oikeasti mitään uutta yhteiskunnalliseen keskusteluun sellaista, joka uhkaisi varsinaisten valtapuolueiden asemaa. Tietenkin myös kaikki harmittomat ”yhteiskunnalliset kylähullut” ovat valtamediassa väliin isoillakin otsikoilla, koska taaskaan ne eivät uhkaa valtapuolueiden asemaa mitenkään.

Se kaikkein tärkein eli oikeasti uutta yhteiskunnallista ajattelua luovat uudet liikkeet ja puolueet eivät pääse esille käytännössä lainkaan. Valtamedia kokee ne uhkaksi suomipolitiikan status quon säilymisen kannalta, miksi siis helpottaa näiden toimijoiden elämää? Miksi olla oikeasti puolueeton, koska siitä ei jää kiinni, ettei ole? Yksikään suuremman puolueen edustaja tuskin edes tajuaa tätä koko ongelmaa, tai jos tajuaa ei puutu siihen mitenkään. Oman edun tavoittelu on se mikä suurempia puolueita ja niiden poliitikkoja Suomessa kiinnostaa, ei sananvapauden kokonaisuus.

Vuonna 2021 kymmenien miljoonien eurojen lehdistötukiensa takaa toimiva suomalainen ”riippumaton” valtamedia juoksee yhteiskunnallista vastuutaan karkuun minkä kerkeää – valtamedia on valevaltamedia!

Valtamedian ei siis kannata peiliä pidemmälle ihmetellä mistä joku ”MV-journalismi” kumpuaa – ottamatta kantaa sen tasoon tässä enempää. Suomimedia väittää itseään riippumattomaksi vallan vahtikoiraksi, mutta onkin oikeasti suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sylipuudeli ja yli-innokas portinvartija. Nukkuvien tehtävä on haastaa Sanoma Oyj, Keskisuomalainen Oyj, Alma Media Oyj, MTV ja Yle (ainakin). Puolueiden varsinaisia äänenkannattajamedioita meidän ei tarvitsekaan niin haastaa, sillä nehän ovat paljon rehellisempiä, koska eivät väitäkään olevansa puolueettomia.

Perussuomalaiset on jo sen kokoinen puolue, että sitä on aivan pakko pitää esillä myös valtamediassa. Valtamedia on toiminnallaan aiheuttanut sen, että suomalaiset ovat jo pitkään kokeneet Perussuomalaiset ainoaksi todelliseksi kapinapuolueeksi (vaikka näin ei ole), joka haastaa perinteisiä valtapuolueita. Tästä tulee täydellinen paradoksi – valtamedian ilmeinen yritys pitää Perussuomalaiset poissa suurten puolueiden joukosta, on itseasiassa avannut persuille paraatioven jopa Suomen suurimmaksi puolueeksi tulevissa vaaleissa!

”Sitä saa mitä tilaa”, eikös valtamedia?

Nukkuvien taktiikkana jatkossa on tuoda myös edellistä asetelmaa esille silloin kuin valtamediaa haastamme. Eri yhteiskunnallisista jutuista kertominen valtamedian toimesta tasapuolisemmin tarjoaisi ihmisille paremmin vaihtoehtoja valita sitä, miten he protestoisivat nykyistä valtapuoluevaltaa vastaan. Nyt moni äänestää puoliväkisin perussuomalaisia, kun muusta ei tiedä mitään, kiitos suomalaisen valtamedian ”puolueettomuuden”. Edellä jo viittasin siihen, että liikenytit, väyryset ja siniset saati kylähullut eivät ole niitä todellisia vaihtoehtoja valtapuolueita ja perussuomalaisia haastamaan, mutta Nukkuvat on.

Ei oikeasti puolueettoman median pitäisi mitään pelejä pelata.

Riittäisi mainiosti, kun suomimedia vain olisi oikeasti puolueeton ja kertoisi mitä maassa tapahtuu myös muualla kuin Arkadianmäellä yhteiskunnallisessa mielessä. Parhaiten ihmisiin vetoavat uudet hyvät ajatukset saisivat paljon vastakaikua ihmisten keskuudessa, jos niistä voisi ”lehdestä lukea”.

Suomalainen valtamedia on suomalaisen ylipolitisoitumisen yksi keskeinen ylläpitäjä ja ilmentymä. Olemme tulleet pisteeseen, jossa yhteiskunnallinen muutos joka tapauksessa tapahtuu halusipa valtamedia sitä itse tai ei. Onko tuo muutos hyvään vai huonoon suuntaan on jo monen suomalaisen mielestä toissijaista, kunhan muutos tapahtuu.

Suomalainen luottaa entistä vähemmän siihen mitä lehdessä lukee. Valtamedia on itse toiminnallaan aiheuttanut sen, että vastamediaksi on noussut hyvinkin kirjava joukko erilaisia toimijoita. Iso osa niistä ei edusta hyvää kokonaisuudesta lähtevää yhteiskunnallista ajattelua tai sen edistämistä. Ei valtamedian pidä toimia niitä vastaan tuomiten ne – jolloin niiden lukijamäärät vain lisääntyvät – vaan enemmänkin vilkaista peiliin ja alkaa oikeasti puolueettomaksi!

Kuva: Nukkuvien Porin Suomi Areenassa järjestämä tapahtuma 2019 – paikalla ei ensimmäistäkään varsinaista valtamedian päätoimittajaa, vaikka muistutimme paljon asiasta.

Suomimedian ongelmaa ei jatkossa olisi, jos jokainen em. nykyisistä valtamedioista jatkossa osoittaisi mediassaan täysin puolueetonta tilaa Arkadianmäen ulkopuolisille toimijoille. Mitään vihapuhetta niiden ei tarvitse edistää, mutta suomisysteemin rakentavaa haastamista kylläkin. Kyse ei ole vain blogien tai mielipidekirjoitusten sallimisesta vaan myös toimituksellisesta aineistosta, jota pitäisi tehdä tasapuolisesti. Vain noin ko. mediat olisivat oikeasti riippumattomia ja voisivat harjoittaa ruohonjuuritasolta lähtevää tutkivaa yhteiskunnallista journalismia.

Jos muutos todelliseen riippumattomuuteen ei mitenkään onnistu, on mediataloilla olemassa vielä toinenkin hyvä vaihtoehto tehdä asiat reilusti ja läpinäkyvästi. Silloin pitäisi yksinkertaisesti vain palata vanhaan systeemiin, jossa asiakas aina tietää minkä puolueen äänenkannattaja ko. media on, fair play kaikille, sitä saat mitä tilaat.

Turha kuvitella, että mitään noin hyvää koskaan nykyasetuksilla suomisysteemissä tapahtuisi?

Siksipä Perussuomalaiset nousevat ja asetelma muuttuu väkisinkin. Myös valtamedian sopii miettiä, onko tuo muutos hyvään vai huonoon suuntaan ja mikä on sananvapauden tilanne sitten kun Perussuomalaiset ovat piikkipaikalla. Itse en veikkaisi asioitten paranevan, eri suuntaan ne kyllä menevät.

Nukkuvan vallankumouksen onnistuminen vaatii suomalaisen heräämistä. Suomalaisen ei pidä jatkossakaan tuudittautua siihen, että hyvä yhteiskunnallinen ajatus systeemin ulkopuolelta tai sen esittäjä tulisi vastaan valtamediassa. Suomalaisen on opittava luottamaan omaan intuitioonsa. Jos itse uskoo johonkin ajatukseen, siitä kannattaa alkaa kertoa lähipiirilleen.

Yleensähän suomalainen epäilee omaa ajatteluaan ja hakee vahvistusta sille muilta. Nukkuvien osalta tarvitaan paljon enemmän alussa yksilötason rohkeutta viestiä uutta sanomaa, ilman isompia sivuillevilkuilemisia. Kun näitä ”aikaisia omaksujia” on riittävästi alkaa sanoma mennä pikkuhiljaa suurempaankin tietoisuuteen.

Olkoonkin turhauttavaa, myös valtamediaa ja sen päätoimittajia on meidän jatkuvasti haastettava kirjoittamaan asiastamme – muutenhan se väittää, ettei kukaan ole mitään heille maininnut. Aikaa myöten suomalaisen valtamedian on aivan pakko joka tapauksessa noteerata uusi poliittinen voima Nukkuvat. Muuten valtamedian kuoliaaksivaikeneminen Nukkuvista näyttää naurettavalta sen omien lukijoitten silmissä. Toisaalta Nukkuvien pitää olla esillä mahdollisimman paljon myös muualla kuin valtamediassa (somen lisäksi), kunhan jutut meistä ovat sitä mitä olemmekin.

Meidän on kyettävä tarvittaessa ohittamaan suomalaisen valtamedian kuoliaaksivaikenemisen muuri.

Vetoamme suomalaisiin, jotta Daavid vastaan Goljat taistelu ei olisi mediassa ja politiikassa aina sitä, että kaikki ovat Goljatin puolella, kun eivät tunne todellisia olosuhteita. Ota selvää ja luota itseesi suomalainen. Juuri tästä on pitkälti kyse, kun alleviivaamme suomalaisen itsensä merkitystä hyvän vallankumouksen tekemisessä isänmaallemme – nyt todellakin tarvitaan suomalaista sisua!

Valtamedian ohittamisessa – eli viestin saamisessa perille suurelle joukolle valtamediasta huolimatta – Nukkuvien puoluetta auttaa hyvä konsepti ja se, että käsite ”nukkuvien puolue” on yleisesti tunnettu. Sillä viitataan vaaleissa äänestämättömiin. Kukaan ei ole kieltänyt käsitteiden hyödyntämistä ja sopivasti muokkaamista. Siitä saadaan hyvä kattaus, jolla Nukkuvien puolue – Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry saadaan nousemaan todelliseksi suomipolitiikan vaikuttajaksi. Yleispuolueeksi laskujemme mukaan potentiaalisesti lähes puolelle suomalaisista – reilun pelin herätyspuolueeksi!

Vaatiiko valtamedian muurin tehokas ohittaminen lopulta peräti Nukkuvien oman ”mediaimperiumin” rakentamisen jää nähtäväksi? Seuraamme tilannetta herkeämättä ja pyrimme vaikuttamaan valtamediaan, että se alkaisi oikeasti puolueettomaksi, mitä se härskisti väittää suomalaisille nyt olevansa.

Nukkuvien sillanpääasemaksi riittää paikka eduskunnassa 2023, mutta siihenkin on tehtävä kovasti töitä, uskottava asiaansa. Työ on aloitettava heti. Sillanpääaseman jälkeen meillä tulee olemaan paljon helpompaa edetä seuraavaan vaiheeseen.

 

6. Pidetään peli yksinkertaisena!

Lätkälegenda Juhani Tammisen suosikkihokema: ”Keep it simple!” toimii hyvin tässäkin – kannattaa pitää peli mahdollisimman yksinkertaisena myös yhteiskunnallisissa asioissa, koska olemme kapasiteetiltamme lopulta kovin rajallisia. Jos oikeasti haluamme saada aikaan ison hyvän muutoksen, on taktiikan oltava paras mahdollinen ja myös suomalaisia yhdistävä.

Kokonaisuus on niin haastava, että sinne ei pidä ottaa mitään ylimääräistä. Olisi hölmöläisten touhua tapella keskenämme asioista, jotka ovat toissijaisia suomalaisen valtapuoluediktatuurin haastamiselle – tai jopa suorastaan väärän eliittimme toivomia, jotta sen olisi helpompi meitä sormella osoitella. 

Onnistuaksemme meidän on löydettävä toinen toisemme. 

Meidän on kyettävä haastamaan oma ajattelumme ja keskityttävä vain oleelliseen suomisysteemin sisäiseen haastamiseen eli valtapuoluekorruption lopettamiseen ja resurssien jakamiseen reilun pelin kautta suomalaisten käyttöön. Tässä onnistuminen luo aineellista ja henkistä hyvinvointia isänmaallemme ja meille suomalaisille – ”Onnellinen Suomi Finland”.

Emme siis ota ilmastonmuutosta, turvapaikanhakija-asiaa, Natoa, EU:ta, euroa, markkaa ja muita senkaltaisia ”ulkoisia” asioita sotkemaan nukkuvaa vallankumousta. Toinen kategoria ovat arvokysymykset ja niihin liittyvä lainsäädäntö, miksi haluaisimme niissä ketään neuvoa? Nuo asiat eivät tule lainkaan ohjelmaamme, mutta kannatamme suoraa demokratiaa ja kansanäänestyksiä niistä. Tietenkin Nukkuvilla saa olla näistäkin asioista omat henkilökohtaiset mielipiteensä, mutta emme tuo niitä puolueen nimissä ja kautta esille mitenkään.

Nukkuvien lähestymistapa tässäkin on uusi suomipolitiikassa.

Yleensä valtapuolueet on yritetty uusien pienpuolueiden taholta haastaa nimenomaan ym. juttujen kautta. Valtamedia keksii mielellään erilaisia kyllä/ei kysymyksenasetteluja ja sen perusteella asemoi puolueita. Onhan se tavallaan helppo tapa viestiä suomalaisille ”mitä puolue ajattelee” ja siksi mm. moni pienpuolue ei todellisuudessa ohjelmassaan juuri muusta puhukaan, ellei kyseessä ole joku yhden asian liikkeen pohjalle rakennettu puolueprojekti.

Nuo asiat ovat myös hyvin moniselitteisiä ja siksikin puoluekannan lyöminen lukkoon ko. asioissa on mielestämme huono strategia. Se heikentäisi puolueen kasvupotentiaalia. Todellista yhteiskunnallista muutosta haluavan puolueen on kyettävä kasvamaan isoksi, miksi siis sitoa omat kädet jo heti kättelyssä?

Monet suomalaiset ylläpitävät latistusta huomaamattaan. On tehtävä valinta antaako tukensa kokonaisuudesta ja ruohonjuuritason kokemuksesta syntyneelle hyvälle muutosohjelmalle vai jollekin muulle? Jos peukku tulee Nukkuville, se tulee sille, mitä suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sisäpiiri ja väärä eliittimme pelkää kaikkein eniten – oman valtansa menettämistä asiallisesti vastaansanomattomalla tavalla.

Tue Nukkuvien toimintaa omalla tavallasi, kiitos!

  • Allekirjoita Nukkuvien sähköinen kannattajakortti puoluerekisteri.fi palvelussa. Kannattajakortin allekirjoittaminen on nyt todella helppoa!
  • Liity Nukkuvien puolue – Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n jäseneksi
  • Jäikö joku asia askarruttamaan? Kysy meiltä lisää: nukkuvat@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 1302

Kiitos mielenkiinnostasi Nukkuvien ohjelmaa kohtaan – reilun pelin herätys on alkanut! 

edellinen 

(avaa PDF) 

 

***

© Petri Hirvimäki 2018-2021

© Nukkuvien puolue – Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry 2018-2021 

Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry (rp)

c/o Petri Hirvimäki - Kalervonkatu 7 A 9, 40100 Jyväskylä

nukkuvat@nukkuvat.fi, puh. 044 987 1302 

Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

 

Emme ota Nukkuviiin asioita, jotka jakavat vaan keskitymme Suomen "sisäiseen muutokseen".

 

Nukkuvat yhdistää suomalaiset - tule mukaan!