Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nukkuvat on dynamiittia latistukselle ja inhodemokratialle! 

Nukkuvat on dynamiittia kaverisosiaalikapitalismille ja nöyryyttävälle almutaloudelle!

Suomipolitiikan nykyinen hölmöläisooppera loppuu heti kun itse ajattelemme asiat uusiksi ja sitten toimimme sen mukaan -

Nukkuvat on sitä varten! 

Jokainen suomalainen on voittaja! 

5) VALTAMEDIA ON OSA ONGELMAA

Jos joku kuvittelee, että kaikkein parhaat ja rohkeimmat yhteiskunnalliset ajatukset pääsevät esille maamme ”riippumattomassa” valtamediassa (tai puolueiden medioissa) meidän Nukkuvien pitää tuottaa pettymys – nimenomaan ne parhaat ajatukset eivät ole siellä vältämättä rivilläkään! Nykysysteemiä tehokkaasti haastavia ja jopa kyseenalaistavia ajatuksia valtaapitävät ja heidän mediansa eniten pelkäävät omassa valtaholismissaan.

 

”Ensin he eivät ole sinua huomaavinaan. Sitten he nauravat sinulle. Sitten he taistelevat sinua vastaan. Sitten sinä voitat.” (Mahatma Gandhi)

 

Suomessa ei kokemuksemme mukaan ole ruohonjuuritason tutkivaa yhteiskunnallista journalismia, joka pyrkisi nostamaan systeemin ulkopuolelta uudella tavalla tulevia uusia kykyjä esille. Se on uskomatonta, sillä sen kuuluisi olla oikeasti riippumattoman journalismin yksi keskeisimmistä tehtävistä!

Suomipolitiikan pahoista pojista ja tytöistä, jotka Arkadianmäellä puoluesuomen säännöillä touhuavat kyllä kirjoitellaan väliin ikävämminkin. Entä kirjoitetaanko sellaisista, joilla olisi jotain aivan uutta ja hyvää sanottavaa suomalaisille systeemin ulkopuolelta, mutta samalla nykyisen pelin sääntöjä (ml. valtamedia) kyseenalaistavaa sanottavaa? Kerrotaanko mediassa kaikki asiat, jotka yhteiskunnallisessa mielessä pitäisi toimivassa demokratiassa kertoa, ei todellakaan kerrota.

Vuonna 2018 kymmenien miljoonien eurojen lehdistötukiensa takaa toimiva suomalainen ”riippumaton” valtamedia juoksee yhteiskunnallista vastuutaan karkuun minkä kerkeää – valtamedia on valevaltamedia!

Valtamedian ei siis kannata peiliä pidemmälle ihmetellä mistä joku ”MV-journalismi” kumpuaa – ottamatta kantaa sen tasoon tässä enempää. Etenkin keskustaoikeistolainen valtamedia kusettaa Pihtiputaan mummoa ja Töölön taksikuskia minkä kerkeää. Suomimedia väittää itseään riippumattomaksi vallan vahtikoiraksi, mutta onkin oikeasti suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sylipuudeli ja yli-innokas portinvartija. Nukkuvien tehtävä on haastaa Sanoma Oyj, Keskisuomalainen Oyj, Alma Media Oyj, MTV ja Yle (ainakin). Puolueiden varsinaisia äänenkannattajamedioita meidän ei tarvitsekaan niin haastaa, sillä nehän ovat paljon rehellisempiä, ymmärsikö Aholaita ja Mannerheimintie?

Suomimedian ongelmaa ei jatkossa olisi, jos jokainen em. nykyisistä valevaltamedioista jatkossa osoittaisi mediassaan täysin puolueetonta tilaa Arkadianmäen ulkopuolisille toimijoille. Mitään vihapuhetta niiden ei tarvitse edistää, mutta suomisysteemin rakentavaa haastamista kylläkin. Kyse ei ole vain blogien tai mielipidekirjoitusten sallimisesta vaan myös toimituksellisesta aineistosta, jota pitäisi tehdä tasapuolisesti. Vain noin ko. mediat olisivat oikeasti riippumattomia ja voisivat harjoittaa ruohonjuuritasolta lähtevää tutkivaa yhteiskunnallista journalismia.

Jos muutos todelliseen riippumattomuuteen ei mitenkään onnistu, on mediataloilla olemassa vielä toinenkin hyvä vaihtoehto tehdä asiat reilusti ja läpinäkyvästi. Silloin pitäisi yksinkertaisesti vain palata vanhaan systeemiin, jossa asiakas aina tietää minkä puolueen äänenkannattaja ko. media on, fair play kaikille, sitä saat mitä tilaat.

Turha kuvitella, että mitään noin hyvää koskaan nykyastetuksilla suomisysteemissä tapahtuisi?

Nukkuvan vallankumouksen onnistuminen vaatii suomalaisen heräämistä. Suomalaisen ei pidä jatkossakaan kuvitella sitä, että hyvä yhteiskunnallinen ajatus systeemin ulkopuolelta tai sen esittäjä tulisi vastaan valtamediassa. Suomalaisen on opittava luottamaan omaan intuitioonsa. Jos itse uskoo johonkin ajatukseen, siitä kannattaa alkaa kertoa lähipiirilleen.

Yleensähän suomalainen epäilee omaa ajatteluaan ja hakee vahvistusta sille muilta. Nukkuvien osalta tarvitaan paljon enemmän alussa yksilötason rohkeutta viestiä uutta sanomaa, ilman isompia sivuillevilkuilemisia. Kun näitä ”aikaisia omaksujia” on riittävästi alkaa sanoma mennä pikkuhiljaa suurempaankin tietoisuuteen.

Olkoonkin turhauttavaa, myös valtamediaa ja sen päätoimittajia on meidän jatkuvasti haastettava kirjoittamaan asiastamme – muutenhan se väittää, ettei kukaan ole mitään heille maininnut. Aikaa myöten suomalaisen valtamedian on noteerattava uusi poliittinen voima Nukkuvat, jotta valtamedian kuoliaaksi-vaikeneminen ei näyttäisi naurettavalta sen omien lukijoitten silmissä. Tietenkin Nukkuvien pitää olla esillä mahdollisimman paljon muualla kuin valtamediassa (somen lisäksi), kunhan jutut meistä ovat sitä mitä olemmekin.

Vetoamme suomalaisiin, jotta Daavid vastaan Goljat taistelu ei olisi mediassa ja politiikassa aina sitä, että kaikki ovat Goljatin puolella, kun eivät tunne todellisia olosuhteita. Ota selvää ja luota itseesi suomalainen. Juuri tästä on pitkälti kyse, kun alleviivaamme suomalaisen itsensä merkitystä hyvän vallankumouksen tekemisessä isänmaallemme – nyt todellakin tarvitaan suomalaista sisua.

Meidän on kyettävä ohittamaan suomalainen valtamedia!

Valtamedian ohittamisessa (eli viestin saamisessa perille suurelle joukolle valtamediasta huolimatta) Nukkuvien puoluetta auttaa hyvä konsepti ja se, että käsite ”nukkuvien puolue” on yleisesti tunnettu. Sillä viitataan vaaleissa äänestämättömiin. Kukaan ei ole kieltänyt käsitteiden hyödyntämistä ja sopivasti muokkaamista. Siitä saadaan hyvä kattaus, jolla Nukkuvien puolue –

Nukkuvat saadaan nousemaan todelliseksi suomipolitiikan vaikuttajaksi. Yleispuolueeksi laskujemme mukaan potentiaalisesti lähes puolelle suomalaisista – reilun pelin herätyspuolueeksi!

Nukkuvien sillanpääasemaksi riittää paikka eduskunnassa 2019, mutta siihenkin on tehtävä kovasti töitä, uskottava asiaansa. Työ on aloitettava heti. Sillanpääaseman jälkeen meillä tulee olemaan paljon helpompaa edetä seuraavaan vaiheeseen. Meillä ei ole harhakäsitystä siitä, että tarvitsemme myös rahaa nukkuvan vallankumouksen tekemiseen. Nukkuvilta on tulossa mielenkiintoinen rahoituskuvio vuoden 2018 alussa, siitä lisää hieman myöhemmin.

 

6) PIDETÄÄN PELI YKSINKERTAISENA

Lätkälegenda Juhani Tammisen suosikkihokema: ”Keep it simple stupid!” toimii hyvin tässäkin. Kannattaa pitää peli mahdollisimman yksinkertaisena myös yhteiskunnallisissa asioissa – jos oikeasti haluamme saada aikaan ison hyvän muutoksen, on taktiikan oltava paras mahdollinen.

Kokonaisuus on niin haastava, että sinne ei pidä ottaa mitään ylimääräistä. Olisi hölmöläisten touhua tapella keskenämme asioista, jotka ovat toissijaisia suomalaisen valtapuoluediktatuurin haastamiselle – tai suorastaan väärän eliittimme toivomia, jotta sen olisi helpompi meitä sormella osoitella. 

Onnistuaksemme meidän on löydettävä toinen toisemme. 

Meidän on kyettävä haastamaan oma ajattelumme ja keskityttävä vain oleelliseen eli ”suomisysteemin sisäiseen” haastamiseen. Emme siis ota Natoa, EU:ta, Euroa, markkaa tai mamua/matua (turvapaikanhakija-asiaa) sotkemaan nukkuvaa vallankumousta! Nuo asiat eivät tule lainkaan ohjelmaamme, mutta kannatamme suoraa demokratiaa ja kansanäänestyksiä niistä. Tietenkin Nukkuvilla saa olla näistäkin asioista omat henkilökohtaiset mielipiteensä, mutta emme tuo niitä puolueen nimissä tai kautta esille mitenkään em. syistä.

Nukkuvien lähestymistapa tässäkin on uusi suomipolitiikassa, sillä yleensä valtapuolueet on yritetty haastaa nimenomaan em. juttujen kautta. Ne ovat kuitenkin hyvin moniselitteisiä – pieleen on mennyt. Kollektiivinen sielunhoito ja suomisysteemin tehokas haastaminen ovat kaksi eri asiaa. Nukkuville jälkimmäinen on se tärkein. Toisaalta eiköhän tulevaisuus tule antamaan meille rutkasti myös yhteisöllistä tsemppiä, vauhtia ja vaaratilanteita?

Monet suomalaiset ylläpitävät latistusta huomaamattaan – on tehtävä valinta antaako tukensa kokonaisuudesta ja ruohonjuuritason kokemuksesta syntyneelle hyvälle muutosohjelmalle vai jollekin muulle? Jos peukku tulee Nukkuville, se tulee sille, mitä suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sisäpiiri ja väärä eliittimme kaikkein eniten pelkää – oman valtansa menettämistä asiallisesti vastaansanomattomalla tavalla.

Tervetuloa osallistumaan omalla tavallasi –

Kiitos mielenkiinnostasi – reilun pelin herätys on alkanut!

 

17.1.2018, Villa Sirsa, Petäjävesi

Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry

Petri Hirvimäki, pj

 

edellinen luku

Lue ohjelma PDF-muodossa

 

***

© Petri Hirvimäki 2018

© Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry 2018 

Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp)

Kalervonkatu 7 A 9, 40100 Jyväskylä

nukkuvat(at)nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 1302 

Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

 

Emme ota Nukkuviiin asioita, jotka jakavat vaan keskitymme Suomen "sisäiseen muutokseen".

 

  • "Rethinking Nukkuvat" - jos sinulla on somevoimaa, rohkeutta ja mahdollisuus sitoutua ainakin vuodeksi Nukkuvien juttuun, ota yhteyttä: petri.hirvimaki(at)nukkuvat.fi
  • Kiinnostaisiko päivän järjestäminen omalla paikkakunnallasi, tulla luontavasti mukaan toimintaan ja samalla kerätä uuden puolueen kannattajakortteja - katso tarkemmin tapahtumista.