Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

"KIITOS 77 kertaa Jyväskylä! ❤

ja hyvin moni (niin uskon) muu, joka melkein minua äänesti. Yhden miehen lista tietenkin on haastava... 

Yksikään ääni ei mennyt hukkaan!"

Lue tarkemmat kiitokseni ja terveiseni FB päivityksestäni. The game is on now!!

Petri Hirvimäki,

pj. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikuvat, sitoutumattomat ry

 
 ***
 
(Alla Petri Hirvimäen 2021 kuntavaalikampanjasivu. Huom! Jos haluat tukea Nukkuvien asiaa myös rahallisesti kts täältä!)
 

...

Petri Hirvimäki, 54 v.

KTM, kansalaisaktivisti, iskä Kalervonkadulta  petrihirvimaki.com

"Jos vika on jo itse systeemissä, olen ensimmäinen, joka sanoo sen ääneen ja miettii miten homma toimisi paremmin." 

 

      tu€ kampanjaani tästä!       

   KSML vaalikonevastaukseni  

 

"Annetaan myrskyvaroitus korruptoituneille valtapuolueille, sisäpiirin kähminnälle ja väärille virkamiehille! Annetaan +1000 ääntä jo näissä kuntavaaleissa kansalaisaktivisti Hirvimäelle (612, valitsijayhdistys Petri Hirvimäki) ja kotikaupunkimme ruohonjuuritason spiriitille!

Annetaan latistukselle kyytiä, aloitetaan hyvä muutos yhdessä, nyt!"

 

8.6.2021 - näillä petrihirvimaki.com sivuilla on käynyt paljon porukkaa jo pidempään mikä on hieno asia! Lue mielipidekirjoitukseni keskiviikon 9.6.2021 Suur-Jyväskylän lehdestä, jossa valotan asetelmaa "yhden miehen listan" kannalta. Äänesi ei varmasti mene hukkaan - äänestä rohkeasti hyvän muutoksen puolesta! 

 

***

Let's go jyväskyläläiset, asiat yhdessä kuntoon! Valtuutettuna tekisin aloitteita mm:

1) Seis epätasa-arvo Jyväskylän kaupungin hallinnossa ja palveluissa kaupungin asukkaille (eli asiakkaille)!

2) Suhteilla saatavat työpaikat kaupungin rekrytoinneissa - STOP!

3) Työpaikkasyrjintä kaupungin hallinnossa - STOP!

4) Esityslistojen mielivaltainen salaaminen kaupungin hallinnossa - älkää edes yrittäkö!

5) Kaikkinainen muu suhmurointi ja valtapuoluekorruptio Jyväskylän kaupungin päätöksenteossa ja hallinnossa - STOP!

6) Keskusta näivettyy, missä perheet, missä asiakkaat - parkkiruudut ydinkeskustan ympärillä 2-4 tunnin ilmaisparkeiksi ja kaikki kiittää

7) Omaishoitajille joustoa heidän äärettömän arvokkaassa työssään - hiustenhalkominen seis ja tapauskohtaista harkintaa tilalle!

8) Koulukiusaamiseen on puututtava tehokaammin. Vanhemmat mukaan aikaisessa vaiheessa selvittämään oman lapsensa koulukiusaamista tai kiusatuksi tulemista. Tukioppilaat, tukivanhemmat.

9) Jyväskylään on saatava pikaisesti kunnon jalkapallohalli, joka kestää Suomen talvea. Seurojen ja kaupungin yhteistyöllä. Ei ökyhallia vaan toimiva harjoitushalli.

10) Keskisuomalainen, Suur-Jyväskylän lehti (om. Keskisuomalainen Oyj) ja alue-YLE olette häpeäksi demokratialle - tehkää asialle jotain tai pilaatte nämäkin vaalit!

 

Reilun pelin meininkiä Jyväskylään!

 • Olen sitoutumattomien, nukkuvien ja kaikkien valtapuoluepolitiikkaa vierastavien asialla. Myös meidän on saatava tasa-arvoinen kohtelu Jyväskylän kaupungin hallinnossa.
 • En ole vain lapsiperheiden asialla. Kaikissa ryhmissä: lapsiperheissä, opiskelijoissa, työväessä, yrittäjissä, työttömissä, sairaissa ja vammaisissa sekä eläkeläisissä on paljon niitä, joiden puolta ei nyt pidä kukaan tiukan paikan tullen kaupungin hallinnossa.
 • Reilu peli, oma kokemus, rohkeus, kokonaisuus ja maalaisjärki edellä mennään, myös yrittäjyys.
 • Kaupungin toimialoista olen koulutuksen ja yrittäjyyden edistämisen ammattilainen. Tarvittaessa pitää olla rohkeutta haastaa näitäkin julkisia monopoleja (kts. tarkemmin alla: "Koulutus ja kokemus, tarinani (cv-pdf)".
 • Taiteilijaperheen kasvattina ymmärrän taiteen ja kulttuurin merkityksen monille jyväskyläläisille. Isäni Veikko Hirvimäen veistokset ja taulut tulevat jatkuvasti vastaan kaupungin julkisissa tiloissa, vaikka hän on asunut jo vuosikymmeniä ulkomailla.
 • Olen liikkunut ja urheillut koko ikäni sekä käyttänyt kotikaupunkimme julkisia ja yksityisiä liikuntapaikkoja - juuri nyt perheessämme mm. jalkapalloillaan ja lumilautaillaan kovasti.
 • Minulla ja perheelläni on omakohtaista kokemusta siitä, miten Suomessa voi kuka tahansa tippua kovaa ja korkealtakin. Tiedän siis, miten kaupungin sosiaalitoimi eli sossu toimii ja ei toimi.
 • Jos vika on jo itse systeemissä, olen ensimmäinen, joka sanoo sen ääneen ja miettii miten homma toimisi paremmin.
 • "Valtamedia on osa ongelmaa" - Nukkuvien ohjelman luku 5. Tämä on ollut täyttä totta myös Jyväskylässä. Vastaiskuna valtamedian touhulle eiköhän näytetä yhdessä somen voimaa touko-kesäkuun vaaleissa!!

(jatkuu videokuvan jälkeen...)

(Vaalivideoni 4 min. Harjulla kuvattuna - täyspitkä alkuperäinen liveversio täällä)

Nuori tai vanha, köyhä tai rikas..?

Ihminen nykysysteemin edessä on aina pieni ihminen, oli hän nuori tai vanha, köyhä tai rikas, riski tai rakas, jos hän joutuu hallinnon rattaisiin asiaansa puolustamaan, eikä hänellä ole "oikeita kavereita" kaupungin johtavissa virkamiehissä tai valtapuolueissa. Näin toimii nykysysteemi, valitettavasti.

Hyvinkin monella jyväskyläläisellä ei ole niitä "oikeita kavereita", eikä mielestäni pitäisi ollakaan - on paljon ihmisiä, joita ei kiinnosta politiikka pätkääkään ja se on täysin ymmärrettävää. Ei minuakaan kiinnostanut ennen kuin tuli lunta tupaan systeemiltä riittävän monta kertaa. Yhteiskunnallisen tekemiseni ydintehtävä on uskaltaa puolustaa pientä ihmistä juuri silloin, kun sitä kipeästi tarvitaan.

On käsittämätöntä miten ikivanhoihin ideologioihin perustuva valtapuoluepolitiikka ja suoranainen poliittinen korruptio sekä valtataisteluun liittyvä jatkuvasti paheneva vasemmisto-oikeistopeli on tunkeutunut kotikaupunkimme päätöksentekoon, hallintoon ja valtamediaan. Myös perussuomalaiset osaavat tämän pelin.

Takaako se tehokkaan ja tasa-arvoisen kohtelun jyväskyläläisille? Entä auttaako tuo väärä peli parhaiten meitä arjen sankareita ja sankarittaria jaksamaan työssämme ja touhuissamme sekä rakentamaan parempaa Jyväskylää itsellemme ja lapsillemme - ei tietenkään!

Väärä peli tarvitsee haastajansa ja vastavoimansa. Se tarvitsee kokeneita, rohkeita ja itsenäisesti sekä maalaisjärkisesti ajattelevia oman alansa osaajia Jyväskylän valtuustoon ja kaupunkikonsernin päättäviin elimiin. Tämä ilman, että jäsenkirja polttelee taskussa tärkeitä päätöksiä tehtäessä ja sinun asiaasi puolustettaessa.

(jatkuu kuvan jälkeen...) 

 

Perhe ja harrastukset

Avovaimo Marika, lapset Hulda 12 v, Rafael 9 v ja Robert 5 v. Asumme Kalervonkadulla Jyväskylän alakaupungilla. Lapset menevät kavereitten kanssa ja harrastuksissa, koulussa ja kerhossa (korona tietysti huomioiden). Myös äitini Silja 82 v asuu Jyväskylän Mäki-Matissa, samassa talossa, jossa lapsuuteni ja nuoruuteni asuin itsekin.

Minulle ja meille kaikille on rakas paikka Petäjäveden pieni luonnonhirsimökki, jonka remontoin ja laajensin pitkällä kaavalla muutama vuosi sitten. Isäni 60-luvulla rakensi, minä pelastin ja poikani myöhemmin ylläpitävät. Kirjoittelen siellä myös paljon täydessä rauhassa. Jyväskylän raja on nykyään siinä muutaman sadan metrin päässä - voi käydä Maakeskisellä kalassa Jyväskylän puolella eli vanhan Korpilahden puolella.

Montaa urheilulajia olen ikäni aikana harrastanut. Futista olen viime vuosina innostunut kovasti pelaamaan omien lasten kanssa, JYPK-ikämiehissä ja muissakin porukoissa. Lapset kinuaa koko ajan lumilautailemaan, ollaan käyty tänä lumitalvena Riihivuoressa jo muutama kerta. Se on Pekka-setäni aikoinaan rakentama mäki. Voisikohan myös Laajavuoressa olla ilmainen lastenhissi?

 

Koulutus ja kokemus, tarinani (cv-pdf)

Kauppatieteiden maisteri 1993, näyttötutkintomestari 2004, pedagoginen pätevyys 2012

1993-2009 toimin 16 vuotta kaksosveljeni kanssa menestyvänä matkailuyrittäjänä Keski-Suomessa (Emmasti Ky). Meillä oli väliin kaksikin upeaa leirintäaluetta, joiden liiketoimintaa pyöritimme.

1990-luvun puolivälistä alkaen olen toiminut aina välillä vuosia yrittäjyyskehittäjänä sekä yrittäjyyden, talouden ja markkinoinnin kouluttajana aikuiskoulutuksessa ja projektipäällikkönä eri jutuissa. Tämä oli mahdollista, koska yritystoiminnassa päävastuun otti silloin veljeni. Tein pitkää päivää. 

2011-2015 tein startup-yrittäjänä ainutlaatuisen reissun maailmalle, mikä ei hevin unohdu perustamani Ambrosia Professionals yrityksen kautta (katso alimmaisin suositukseni). Menetin samassa rytäkässä kaikki rahani törmättyäni suomisysteemin seinään. En saanut siltä mitään tukea ja juuri siksi(!) katsoin neuvottomana vierestä, kun myös suomalaiset yksityissijoittajat ja bisnesenkelit juoksivat karkuun "väärän" toimialan yrittäjää. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja aikaa on noissa jutuissa hyvin vähän.

Suomessa kasvuyrittäjyyttä "rakennetaan" satojen miljoonien eurojen vuosittaisilla yritystuilla ennen Tekesin ja nykyään Business Finlandin kautta. Ylimmät virkamiehet, valtapuolueet ja muutamat oligarkkiyrittäjät pyörittävät tätä hommaa suvereenisti. He määrittävät millaiset yritykset ja viimekädessä kuka yrittäjä saa julkista tukea ja pullamössöä startuppiinsa ja kuka lähetetään "kasvuyrittäjyyden keskitysleiriin" kuten minulle kävi.

Ei tässä vielä suinkaan kaikki. Myös yksityiset sijoittajat juoksevat lähes täysin tämän julkisen rahan perässä omaa riskiään pienentääkseen - asia, jonka tajusin vasta kun oli jo myöhäistä. Julkinen raha siis käytännössä pilaa markkinatalouden kenties tärkeimmän tehtävän eli (niukkojen) resurssien hyvän kohdentumisen (allokaation) yrittäjien ja sijoittajien välillä. 

Hommassa ei ole mitään järkeä etenkään koko kansantalouden tasolla ajatellen. Tämä on kouluesimerkki siitä, mitä olen hokenut nyt jo kuusi vuotta tähän asti vaihtelevalla menestyksellä - vakavasti ylipolitisoituneessa Suomessa poliitikkojen tärkein tehtävä olisi pysyä poissa tieltä tietyistä asioista kuten yrittäjyyttä sotkemasta!

Suomalaisen "kaverisosiaalikapitalismin" keskeiset rakentajapuolueet Kokoomus, SDP ja Keskusta (sekä niiden apupuolueet) ovat aina osanneet hienosti sotkea myös yrittäjyyden ja oman vallantavoittelun keskenään. Kyse on valtapuoluekorruptiosta, jolla suorastaan ostetaan ääniä omalle puolueelle suosimalla ko. puolueen keskeisiä sidosryhmiä ja samalla vetämällä tasa-arvo, reilupeli ja kansantaloudellinen tehokkuus vessanpöntöstä alas.

Kokoomuksen työkaluja edellisessä ovat olleet juuri ym. Tekes ja Business Finland. Tästä esimerkkiä linkissä antaa kansanedustaja ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Sinuhe Wallinheimo (kok.). 

Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, miten "systeemiriski", jollaista en voinut etukäteen edes kuvitella Suomessa olevan olemassa, toteutui kohdallani. Tarinani tarkemmin täällä.

Tämä kokemus avasi silmäni lopullisesti siinä, miten suomisysteemi on lopulta hyvinkin epätasa-arvoinen kaverisosiaalikapitalismi. Jälkeenpäin olen tajunnut myös miten nöyryyttävä "almutalous" nykysysteemi on monelle suomalaiselle.

2015 alkaen olen ollut kansalaisaktivisti ilman palkkaa. Olen tehnyt tuhansia tunteja kehitystyötä isänmaani eteen ja perustanut kaksi kansanliikettä ja Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n. Nukkuvat on käynnistänyt sähköisen kannattajakorttikeräyksen äskettäin, käyhän osallistumassa!

(jatkuu kuvan jälkeen...)

Kuvan ottanut: Tom Karlemo 

2020 alkupuolen olin vuorotteluvapaalla opettajana Gradialla. Hain viime kesänä muutamaa paikkaa Gradialla, joihin ajattelin hyvin pääseväni. Tyrmistys oli melkoinen kun etenkin yritystoiminnan lehtoriksi valittiin itseäni paljon kokemattomampi henkilö tehtävään, jota olin vuosia menestyksellä tehnyt ja josta olin aikoinaan saanut erinomaisen työtodistuksen. Hetkinen, melkoista syrjintää!?

Gradian hallitukselle tehdyn bumerangivalituksen jälkeen prosessi on nyt Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. On käytävä kunnolla läpi, mitä on oikein tapahtunut. Minulla on ilmeisesti totaalinen banni päästä mihinkään vakituiseen hommaan sekä Gradialla että myös JAMK:ssa ja yliopistolla johtuen mm. aikaisemmasta "väärästä" yritystoiminnastani sekä "väärästä" aktiivisuudestani yhteiskunnallisissa asioissa. Nämä asiat on selvitettävä jo yleisen edun nimissä.

Kaikesta tästä minulle syntyi ajatus HYVÄKYLÄ 2021-liikkeestä koska tiedän, että vastaavaa syrjintää tapahtuu muuallakin kaupungin hallinnossa. Yleensä siitä ei vain nosteta meteliä. Kaupungin hallinto on ylipolitisoitunut ja valtapelin pilaama monessa kohtaa. Jonkun täytyy pitää huolta siitä, että pilliin puhalletaan mahdollisimman aikaisin - nyt niitä riippumattomia pilliinpuhaltajia ei ole olemassakaan kaupungin hallinnossa!

Ja kuinka ollakaan - juuri nyt Jyväskylän kaupunki suunnittelee muuttavansa hallintosääntöään siten, että hallituksen puheenjohtaja ja esittelijä voisivat yhdessä käytännössä mielivaltaisesti poistaa jonkun haluamansa asian julkisuudesta netissä julkaistavalta esityslistalta. Ehdoton ei tälläiselle!

Haaveilen siitä, että pääsisin vielä joskus yrittäjyyden ja liiketoiminnan opettajaksi, jossa minulla olisi hyvin paljon annettavaa. Toinen hyvä vaihtoehto olisi saada ainakin jotain leipää perheen pöytään tästä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. 

Yrittäjäksi lähteminen nyt jo kolmannen kerran ei ainakaan vielä lähitulevaisuudessa houkuta. Olen velkajärjestelyssä Finnveran lainasta, josta en tunne olevani kenellekään velkaa. Miksi muut yrittäjät saavat tässä maassa kymmen tai jopa satakertaisia yritystukia ja toisten perheet ajetaan velkakurimukseen? Tuntuu myös, että yhteiskunnallisena aktiivina käteni ovat sidotut paljon enemmän kuin aikaisemmin?

Toisaalta hyvin yrittäjämäistä touhua se on ollut tämä viime vuosien yhteiskunnallinen tekemisenikin. Päässäni saattaa syntyä uusia ajatuksia yhdistellä asioita liittyen myös yrittämiseen - etulinjassa oppii koko ajan.

 

Suosittelijoitani aikaisemmilta vuosilta:

 • "Tutustuin Petriin ollessani hänellä töissä ja harvemmin kohtaa noin energistä, avointa ja ystävällistä ihmistä! Eduskuntaan tarvitaan uudenlaista ajattelua ja Petri varmasti tarjoaa sitä!" (Elisa Siljander, Jämsä)
 • "Kerrankin ehdokas joka nostaa kissan pöydälle avoimesti. Suomen politiikassa on paljon pielessä. Petri sinne veivaamaan asiat kuntoon!" (Jussi Salonen, Tampere)
 • "Laitetaan Petri Arkadianmäelle edustamaan meitä yrittäjiä!" (Kari Hirvimäki, Jyväskylä)
 • "Petri Hirvimäki ja hänen agendansa ja Nukkuvat on jo aika lähellä 100 % keskisuomalaisille äänestäjille once in the lifetime tilaisuus antaa valtakirja, äänensä. Muutos on saatava!" (Roope Sand, Helsinki)
 • "Petri on uusia ajatuksia omaava taistelijaluonne. Hänellä on halua ja tahtotilaa yhteisten asioiden hoitoon!" (Aarni Tuisku, Teuva)
 • "Kukaan muu ei tiedä suomalaisen systeemin vääryyksiä paremmin kuin Petri, joka on taistellut suomen byrokratiaa vastaan usean vuoden ajan. Mikään ei kuitenkaan muutu jos järjestelmämme on näin pilaantunut, moni yrittäjä tietää että kukaan ei auta valtion taholta eteenpäin joten kenenkään on ihan turha olla yhteydessä minkään kehittämisen tiimoilta se on vain ajan haaskausta. Valtion virkamiehiä kiinnostaa vain oma työpaikka ja se miten paljon siitä saa palkkaa. Kaikki muut puheet on täyttä valhetta." (Vesa Tiainen, Kitee)
 • "Petri is a visionary and business professional who is executing on his dream to bring entrepeneurs, professionals and investors together into one European interactive marketplace. He has proved his concept through successfully executing numerous BEACHBOOST®, SLOPEBOOST® and CITYBOOST® events in Finland, UK, Spain and California. Petri has the confidence and skills the expand this vision into the EU marketplace. He is exceedingly trustworthy loyal and hard working - and a pleasure to work with." (Mati Otsmaa, Experienced Executive, San Francisco, USA - Mati worked for Steve Jobs, Apple, in beginning of the 80*s)

 

Videoita ja kirjoituksiani kuntavaaleista 

 

Haluaisitko tukea vaalikampanjaani..?

Kampanjan rahallinen sponsorointi tapahtuu Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n Holvin tilin kautta. #hirvimäki2021 (#hyväkylä2021) kampanjaa varten on Holviin avattu mahdollisuus tukea kampanjaani sinulle sopivalla summalla. Kauttani tuki menee osaltaan myös koko liikkeen kampanjan tukemiseen. Sponssi on luonnollisesti täysin anonyymiä, ellet nimenomaisesti halua kertoa rahallisesta tuestasi meille.

Jokainen vaalityöhön saamamme euro tulee tarpeeseen mm. Facebook-markkinointiin, painatuskuluihin, jne. Isoilla puolueilla on kymmenien miljoonien puoluetuet ja jopa miljardien välillinen korruptionsa. Meillä ei ole, emmekä halua noista osallisiksi vaan ajaa ne alas. Yhteiskunnallisesti parhaat ajatukset voittakoon!

Kiitos tuestasi!

 

Tule mukaan kampanjatiimiini!

Haluatko tulla mukaan kuntavaalikampanjani etulinjaan someen ja/tai kadulle?

Koronavaaleissa huomioidaan terveysturvallisuus erityisesti. Myös kadulla olemme kun kampanja lähtee käyntiin kunnolla. petri.hirvimaki@nukkuvat.fi tai soita 044 987 1302. Kaikki mukanaolo on tervetullutta!

 

Some

 • Pyydä minut kaveriksesi Facebookissa. Käyn kampanjaa paljon oman profiilin kautta, se löytyy täältä. Twitterissä en ole niin aktiivinen, mutta sinnekin laitan tietoa. Seuraa täältä.
 • Tätä petrihirvimaki.com (ohjattua) sivua voit halutessasi laittaa jakoon kavereillesi, namiska alareunassa.
 • Uuden Suomen Puheenvuoroissa olen vuosien varrella kirjoitellut paljon koko Suomen asioita koskien, mutta viime aikoina vähemmän. Blogini löydät täältä.

 

Hyvää kuntavaalikevättä, somessa ja baanalla nähdään - reilun pelin herätys on alkanut Jyväskylässä!

Petri Hirvimäki, 612

sit. kuntavaaliehdokas

valitsijayhdistys Petri Hirvimäki

petrihirvimaki.com

petri.hirvimaki@nukkuvat.fi

puh. 044 987 1302

Jyväskylä

Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry (rp)

c/o Petri Hirvimäki - Kalervonkatu 7 A 9, 40100 Jyväskylä

nukkuvat@nukkuvat.fi, puh. 044 987 1302 

Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

 

Emme ota Nukkuviiin asioita, jotka jakavat vaan keskitymme Suomen "sisäiseen muutokseen".

 

Nukkuvat yhdistää suomalaiset - tule mukaan!